Zijde voor dekbedden

Zijde voor dekbedden

Een echt 100% zijden dekbed is ideaal voor mensen die het snel te warm hebben en voor mensen die allergisch zijn voor wol en of dons, maar toch onder een 100% natuurlijk materiaal willen slapen. Ook mensen die last hebben van nachtelijk zweten slapen over het algemeen beter onder zijde dan onder welk ander dekbed dan ook. 

In het algemeen is een zijde gevuld dekbed ideaal voor in de zomerperiode, maar door ze wat meer vulgewicht per vierkante meter te geven hebben we ook zijden dekbedden voor voor- en najaar en wanneer de kamer niet te koud wordt zelfs voor in de winterperiode.

De voordelen van een handgelegd zijde gevuld dekbed zijn:

  • Onovertroffen warmte en vocht regulatie.
  • Bijzonder goed ademend
  • Van nature Anti allergisch, anti huisstofmijt, dus zonder chemische toevoegingen.
  • Licht en bijzonder soepel.
  • Irriteert niet zelfs niet bij mensen met allergieën.
  • Onderhoudsarm: regelmatig luchten is voldoende.
  • Lange levensduur (Afhankelijk van de kwaliteit tot ca. 10 jaar).

.

Moerbeizijde of Tussah zijde

Er zijn veel verschillende zijde soorten. Dit dikte van de zijdedraad hangt af van de soort zijde rups die de zijdedraden spint voor zijn cocon waarin hij gaat verpoppen naar zijdevlinder/zijdemot.

Moerbei zijde kokon    Cocon Tussah zijde

Moerbeizijde of Mulberry silk die in de meeste zijden dekbedden gebruikt wordt, komt van de gekweekte zijdemot Bombyx mori (uit het latijns: "zijdeworm van de Moerbei boom")
De rups eet uitsluitend bladeren van de witte Moerbei. Hij levert, mede daardoor, de fijnste zijdedraden en de zijdedraad is licht en egaal van kleur, zoals te zien is in de afbeelding hier linksboven. Deze gedomesticeerde zijdevlinder kan niet overleven zonder tussenkomst van mensen. 

Een andere zijdesoort die wel gebruikt wordt is Tussah zijde, ook wel Wild zijde genoemd. Deze komt van de niet gedomesticeerde wilde zijdemot, de Antheraea paphia. Deze rups is minder kieskeurig met wat hij eet en daardoor is de zijde niet mooi wit, maar wat donkerder van kleur (zie de rechterafbeelding). Ook is de zijdedraad minder fijn. De coconnen van de wilde motvlinder worden gewonnen nadat de vlinder uit de cocon is gekropen. Daarbij zijn de draden gebroken en is het niet meer mogelijk hier zijde draad van te spinnen, of er aaneengesloten zijden dekbedvullingen van te maken. Wanneer deze zijde wel voor een dekbed gebruikt wordt, dan moet er voldoende doorstikkingen zijn om de zijde op zijn plaats te houden.

De complete levenscyclus van de zijdevlinder en hoe het productieproces van zijdecocon tot zijden stoffen en dekbedvullingen gaat, kunt u lezen op onze gespecialiseerde site zijdendekbedden.nl. U kunt daar komen door op de linken in deze tekst te klikken.

.

Kwaliteiten Moerbeizijden dekbedvullingen

Handgelegde moerbeizijde is er in één kwaliteit: Topkwaliteit en deze behoeft geen verdere aanduiding.

De zijde kan ook machinaal tot zijden dekbedvullingen gelegd worden. Nadeel daarvan is dat er meer draadbreuk optreedt dan wanneer mensen de vlieslagen leggen. Zij weten beter in te spelen op onverwachte weerstand etc. dan een machine dat kan. De beste machinaal gelegde zijde is grade AAA zijde. Deze komt nog redelijk in de buurt van handgelegde zijden vliezen. Lagere grades, als grade AA of A verkopen wij niet.
Overigens wordt ook het machinaal gelegde pakket zijde dekbedvulling met de hand in de inlet genaaid. Verwar een handgemaakt zijden dekbed dus niet met handgelegd zijden dekbed.

Zijden dekbed uit China

Zijden dekbedden worden al sinds 5000 jaar hogelijk gewaardeerd in China en Japan. De productie van handgelegde zijden dekbed vullingen is daar tot in perfectie ontwikkeld. Vandaar dat Gisba Slaapcomfort deze ook rechtstreeks uit China importeert, maar dan wel van een deugdelijke producent die zijn dekbedden mag voorzien van een Öko-tex certificaat, wat garant staat voor een veilig product en de enige zijden dekbedden producent in China die zo zuiver (zonder chemicaliën) de zijde reinigt, dat ze een ecologisch keurmerk hebben.

Ga naar informatie pagina over:

WOL   DONS   KATOEN

VERGELIJKING VULMATERIALEN

Ga direct naar de webwinkel met het

AANBOD ZIJDEN DEKBEDDEN

Wilt u meer achtergrond informatie over zijde, hoe het gemaakt wordt en waarom het zo'n goed vulmateriaal is voor een dekbed? Ga dan naar onze gespecialiseerde website www.zijdendekbedden.nl

Best verkochte producten

Kameelharen all year dekbed

Door de kameelharen vulling kan dit dekbed grote temperatuur-verschillen aan....

Warmtefactor 8.8
Vanaf: Prijs € 213,50

Silk Eyemask / Zijden...

Echt zijden oogmasker geeft rust voor uw ogen en een diepere slaap in een lic...

Warmtefactor n.v.t.
Vanaf: Prijs € 9,10

Shengkun zijden zomerdekbed

Uitstekende warmte en vochtregulering tijdens warme nachten door 100% zijden ...

Warmtefactor 5
Vanaf: Prijs € 132,00
Alle best verkochte producten