Welk dekbed is geschikt voor mijn kind?

 

Hier treft u informatie aan die u kan helpen bij het maken van een keuze voor een goed dekbed voor uw kind.

 

Echt kleine kinderen

Voor kleine kinderen (tot 2 jaar) worden slaapzakjes geadviseerd i.p.v. dekens of dekbedden. Op deze site bieden we een beperkte collectie donsgevulde slaapzakjes aan. 

Voor het dekbed van uw kindje is het van belang dat het niet te warm is. Zeker kleine kinderen hebben moeite om zelf hun warmte goed te reguleren met alle risico’s van dien. Als hulp bij het maken van uw keuze is de TOG waarde van een kinderartikel een hulpmiddel, als ook de seizoensindeling en warmtefactor die wij op onze site gebruiken.

 

Dons

Omdat dons bijzonder goede isolerende eigenschappen heeft, wordt er wel gezegd dat dit geen goed vulmateriaal is voor baby’s of peuters. Het zou te warm zijn waardoor kinderen ‘oververhit’ zouden raken. Door minder vulgewicht per vierkante meter te gebruiken dan bij de meeste ‘grote mensen’ dekbedden, zijn de aangeboden donzen kinderdekbedden wat ‘koeler’ gehouden. Dit in combinatie met het uitmuntende ademende karakter van dons maakt een donzen dekbed juist erg geschikt voor kinderen.

Een aantal van onze kinderdekbedden uitgerust met het 'lege-kamer-systeem' en hebben de vario-kids kinderslaapzakken daarnaast ook het Frish-luft systeem voor extra ventilatie. Daardoor zijn deze kinderartikelen extra veilig.

Alle donzen dekbedden zijn Nomite gecertificeerd. Dit houdt in dat de huisstofmijt zich niet kan nestelen in het donsdekbed. De kans dat uw kindje door het gebruik van een donzen dekbed een huisstofmijt allergie zal opbouwen is daardoor uitgesloten.

 

Wol, zijde en katoen 

Behalve dons, zijn ook wol, zijde en katoen prima natuurlijke producten als vulling voor een kinderdekbed. Daarbij is wel het nadeel dat de meeste wolsoorten niet wasbaar zijn. Ook de dekbedden met zijden vullingen kunnen niet gewassen worden en vallen daarmee af voor die kinderen die nog wel eens een ‘ongelukje’ hebben tijdens de slaap. Voor de wat grotere kinderen, en dan zeker die kinderen die (erg) allergisch zijn, of een bijzonder gevoelige huid hebben, is zijde het optimale vulmateriaal.

Omdat ook wollen dekbedden erg prettig slapen, maar hier het wassen het struikelblok is, hebben we dekbedden welke gevuld zijn met echt wasbare wol. In de zomer en de all-year variant zijn hier ook dekbedden te krijgen voor het ledikant en junior bed. De winter varianten bieden we niet aan in deze maat omdat dit voor uw kleine kind te warme dekbedden zijn. Er staan wel warme wollen dekbedden op de site, maar houdt u daarbij in gedachte dat deze alleen geschikt zijn wanneer de kinderkamer écht koud is!

Katoenen dekbedden zijn geschikt voor in de zomer/warme slaapkamer. Voordeel van katoen is dat het goed wasbaar is. Nadeel is dat het vrij zwaar is in verhouding tot het isolerende vermogen van het materiaal. Daardoor is een katoenen dekbed voor kleine kinderen minder geschikt. Door het gewicht kost het dan te veel moeite om te draaien in de slaap.

 

Naar het ‘grote’ bed

Bovenstaande adviezen gelden ook wanneer uw kind ‘groot’ gaat slapen. Te warm is nooit goed, maar te koud slaapt ook onrustig. Kijkt u dus goed naar hoe warm de kinderkamer is en kies dan een seizoen dat hierbij past. Als vuistregel voor uw kind: Kies voor het ‘grote mensen bed’ voor de winter geen dekbed boven de warmtefactor 12 en voor de zomer kiest u het beste een dekbed onder de factor 6.

Meer informatie over dekbedden

Omdat ook voor het peuter- en juniordekbed het materiaal en de mate van isoleren bepalend zijn in de keuze voor een goed kinderdekbed, raden we u aan ook de informatie pagina's voor 'grote mensen dekbedden' te lezen.

NAAR DE KIESHULP   NAAR DE WEBWINKEL

 

 

 

Best verkochte producten

Kameelharen all year dekbed

Door de kameelharen vulling kan dit dekbed grote temperatuur-verschillen aan....

Warmtefactor 8.8
Vanaf: Prijs € 213,50

Silk Eyemask / Zijden...

Echt zijden oogmasker geeft rust voor uw ogen en een diepere slaap in een lic...

Warmtefactor n.v.t.
Vanaf: Prijs € 9,10

Kameelharen zomerdekbed

Perfect dekbed voor de warmste periode van het jaar. De vacht van de kameel b...

Warmtefactor 4.7
Vanaf: Prijs € 152,50
Alle best verkochte producten