TOG waarde en donzen dekbedden en slaapzakjes

In het verleden werd gezegd dat donzen slaapzakjes en dekbedden niet goed waren voor kleine kinderen. De TOG waarde voor kinderslaapartikelen is in het leven geroepen om aan ouders duidelijk te maken voor welke temperaturen een bepaalde slaapzak of dekbed geschikt is. Meer informatie hierover vind u op de pagina over TOG-waarden.

Door dekbedden minder te vullen dan de 'volwassen' dekbedden, kun je bereiken dat een donzen dekbedje toch voldoende 'koel' is voor de gemiddeld warme slaapkamer. De koppelbare donzen dekbedden zijn hier een voorbeeld van.

Een andere manier is het 'lege-kamer' systeem. Deze methode wordt toegepast door onze hoofdproducent van donzen kinderslaapzakken en dekbedden.

Hoe werkt het lege-kamer systeem?

Bij de volwassen dekbedden hebben we het bij direct doorstikte dekbedden over een 'koude brug'. Ter plekke van de stiknaad, kan geen dons zitten en kan overtollige warmte makkelijker ontsnappen. Bij de kinderslaapzakken en dekbedden is de stiknaad als het ware 'uitvergroot' en wordt er een strookje (of cirkel-doorstikking bij babydekbedjes) tussen twee stiknaden niet gevuld met dons. 

Lege kamer systeem bij kinderdekbed

NAAR DE WEBWINKEL

Best verkochte producten

Kameelharen all year dekbed

Door de kameelharen vulling kan dit dekbed grote temperatuur-verschillen aan....

Warmtefactor 8.8
Vanaf: Prijs € 213,50

Silk Eyemask / Zijden...

Echt zijden oogmasker geeft rust voor uw ogen en een diepere slaap in een lic...

Warmtefactor n.v.t.
Vanaf: Prijs € 9,10

Kameelharen zomerdekbed

Perfect dekbed voor de warmste periode van het jaar. De vacht van de kameel b...

Warmtefactor 4.7
Vanaf: Prijs € 152,50
Alle best verkochte producten